برنامج مدينتنا

الحلقة السادسة من برنامج: مدينتنا مع "محمد القيلوشي" كانت برفقة ابن المدينة القديمة السيد أ. مختار دريرة صاحب المكتبة الطرابلسية.ويلّي كان محور الحديث فيها حول رمضان في طرابلس وكيفية استقبال ناسها ليه.بدينا تهدريزنا على مدفع الإفطار اللي كان موقعه فوق السرايا مرفق ببوليس متكفل بإطلاق "التنوير" فوق جامع درغوت باشا ومايخلاش التهدريز من دروس جامع الناقة وأحمد باشا ودرغوت باشا وشائب العين والسنوسية وأذكار التراويح.

وحلاوة رمضان والتجهيز ليه داخل البيوت الطرابلسية كانت في تبيض البيت وطحن الحبوب والدباير في الطاحونة وأكيدة السفرة ما تخلتش من السفنز والعسلة والزلابية وما ننسوش الخشاف والألفة اللي كانت موجودة بين سكان المدينة واللي تتجسد في ذوقة الجيران والود بيناتهم والسهريات في الفنادق القديمة والحكواتي والقارقوز والطبيبيلة وسهور الليالي.وفي ختام حلقتنا تكلمنا على التجهيزات في المدينة القديمة وفعاليات الليالي اللي بتكون هذا العام.