Does food have anything to do with Memory and Intelligence? A Review on Alzheimer's disease Fighting

Date

2022-4

Type

Article

Journal title

EAS Journal of Pharmacy and Pharmacology

Issue

Vol. 2 No. 4

Author(s)

Hanan S. Abushwereb

Pages

35 - 42

Abstract

مرض الزهايمر هو اضطراب عصبي يصيب الدماغ بتتقلص تدريجي وبشكل لا رجعة فيه ويسبب ضمور وموت الخلايا العصبية. لا يوجد علاجناجع لمرض الزهايمر حتى يومنا هذا والذي يجعل من الضروري تقليل حدوثه بدلاً من علاج المرض بعد حدوثه. ولذلك أصبح ضروريا أولوية التركيز على الوقاية منه ومعرفة أسبابه التي تؤدي إلى تدهور المخ بعد أن كان نشيطا وقويا بشكل كامل. يلعب الطعام دورًا مهمًا وظيفة. ينصب التركيز على العناصر والمواد المهمة التي تزداد الذكاء والمهارات وتألق التفكير والذاكرة التي تستمر مع طوال حياته بعد إطعامه بعناصر وظيفية مهمة وفيتامينات مكملة. ويلاحظ أنه مع تطوير وزيادة المواد الغذائية المكررة التي دخلت جسم الإنسان مؤخرًا كان هناك زيادة كبيرة وتسارع في حدوث مرض الزهايمر المرض بمعدلات مقلقة ومخيفة. لقد أصبح الأمر يستحق إعادة النظر فيما نأكله والتركيز على الغذاء الصحيح وهدفه كأحد العوامل تؤثر على صحة خلايا الدماغ. لذلك أصبح الوعي الغذائي المكملات الغذائية الأساسية ضرورية لعمر معين للوقاية قبل الاصابة بالمرض. Alzheimer's disease is a neurological disorder that causes the brain to gradually and irreversibly shrink, atrophy, and die. There is no successful treatment for Alzheimer's disease to this day that makes it necessary to reduce its occurrence rather than treat the disease after it has occurred. Therefore, it became necessary and priority to focus on preventing it and knowing the causes that lead to the deterioration of the brain after it was fully active and strong. Back in the early stages of brain development in which food plays an important role. The focus comes on the important elements and materials that increase intelligence, skills, brilliance of thinking and memory, which continue with the person throughout his life after feeding him with important functional elements and vitamins. It is noted that with the development and increase of processed and refined food items that have recently entered the human body, there has been a significant increase and acceleration in the incidence of Alzheimer's disease at alarming and frightening rates. It has become worth reconsidering what we eat and focusing on the right food and its goal as one of the factors affecting the health of brain cells. Therefore nutritional awareness has become essential and nutritional supplementation is essential for a certain age as a fighter and as a preventer before contracting the disease.

Fulltext

View

Publisher's website

View