faculty of Education Tripoli

More ...

About faculty of Education Tripoli

The Faculty of Education - Tripoli is one of the oldest faculties of the University of Tripoli. It was replaced by the Higher Institutes for Teacher Education in 1998-1999. However, in 2004/2005, Faculties of Teacher Preparation were established in various Libyan universities. Further, in 2008-2009, it was renamed to be the College of Education - Tripoli, to return to what it was, a long-standing educational monument under the name of Faculty of Education - Tripoli.

It dates back to the mid-sixties of the last century, that is, nearly a century, as it was established under the name of the Higher Teachers College in conjunction with the UNESCO in 1965 and the UNESCO ensured the provision of a number of experts to the college. In 1967, the Faculty joined the Libyan University at that time. In 1970, it was decided to change its name to become the College of Education. The College of Education moved to several places in the city of Tripoli throughout its long history.

Facts about faculty of Education Tripoli

We are proud of what we offer to the world and the community

68

Publications

147

Academic Staff

2790

Students

0

Graduates

Programs

Major

...

Details
Major

...

Details
Major

...

Details

Who works at the faculty of Education Tripoli

faculty of Education Tripoli has more than 147 academic staff members

staff photo

Mr. laila ramadan abdalla jwiber

ليلى جويبر هي احد اعضاء هيئة التدريس بقسم رياض الأطفال بكلية التربية طرابلس. تعمل السيدة ليلى بجامعة طرابلس كـمحاضر مساعد منذ 2016-02-16 ولها العديد من المنشورات العلمية في مجال تخصصها

Publications

Some of publications in faculty of Education Tripoli

الا حتراق النفسي لدى معلمات مدارس التربية الخاصة مدينة طرابلس

ملخص الدراسة: هدفت الدراسة للتعرف على مستوى الاحتراق النفسي لدى معلمات مدارس التربية الخاصة بمدينة طرابلس من وجهة نظر أفراد العينة والتعرف على الفروق ذات الدلالة الإحصائية في مستوى الاحتراق النفسي لدى معلمات مدارس التربية الخاصة ترجع لمتغيرات ( المدرسة، المؤهل العلمي، مدة الخدمة)، ولتحقيق أهدافها قام الباحثان بإجراء دراسة ميدانية بمؤسستي الأمل لضعاف السمع ومركز تنمية القدرات الذهنية جنزور من خلالها توصلا لعدة نتائج أهمها : مستوى الاحتراق النفسي لدى المعلمات في مؤسستي(الأمل لضعاف السمع سوق الجمعة طرابلس و مركز تنمية القدرات الذهنية جنزور) بمدينة طرابلس كان عاليا ،لا توجد فروق ذات دلالة إحصائية في مستوى الاحتراق النفسي لدى المعلمات في مؤسستي (الأمل لضعاف السمع سوق الجمعة طرابلس و مركز تنمية القدرات الذهنية جنزور) بمدينة طرابلس ترجع لمتغير المدرسة. لا توجد فروق ذات دلالة إحصائية في مستوى الاحتراق النفسي لدى المعلمات في مؤسستي(الأمل لضعاف السمع سوق الجمعة طرابلس و مركز تنمية القدرات الذهنية جنزور) بمدينة طرابلس ترجع لمتغير المؤهل العلمي ،لا توجد فروق ذات دلالة إحصائية في مستوى الاحتراق النفسي لدى المعلمات في مؤسستي (الأمل لضعاف السمع سوق الجمعة طرابلس و مركز تنمية القدرات الذهنية جنزور) الخاصة بمدينة طرابلس ترجع لمتغير مدة الخدمة. arabic 114 English 0
نجاة احمد عمر القاضي, (12-2018)
Publisher's website

عزل الفطريات المرافقة لشعر فروة رأس الأطفال

شملت الدراسة مجموعة من تلاميذ إحدى المدارس الابتدائية في منطقة سوق الجمعة\ طرابلس في الفترة مابين شهري (يناير- فبراير)، وتم استهداف91 عينة تعود لـ 46 تلميذ من الذكور و45 تلميذة من الإناث تراوحت أعمارهم ما بين 7-10 سنوات، وذلك لغرض التعرف على الفطريات المصاحبة لشعر(فروة) الرأس، وتم التعرف على أربعة عشر من الفطريات التي تنتمي إلى تحت الأقسام (Sub Divisions) الآتية: Zygomycotina(1)، Ascomycotina(2)، Deuteromycotina(11)، وكانت أكثر الفطريات شيوعاً عند الأطفال (التلاميذ) هو فطر Candida albicans ( 37.36%) ثم يليه كلاً من فطر P.chrysogenum و A. alternate وCladosporium sp. ( 24.18%) لكل منهم. كان أكثر الفطريات شيوعاً عند الأطفال (التلاميذ) من الإناث فطرA. Alternate (35.56%) يليه فطر P.chrysogenum (26.67%)، بينما في الأطفال (التلاميذ) من الذكور فكان الفطر الأكثر شيوعاً فطر Candida albicans (54.35%) ويليه فطر Cladosporium sp. (30.43%). arabic 80 English 0
هدى ميلاد محمد بن زائد, أمال مصطفي ميلاد انبيه(3-2017)
Publisher's website

Residual Bromate Assessment in Bread Samples from Tajoura city bakeries, Libya

A total of 25 randomly purchased bread samples were analyzed in this study from 25 different bakeries in Tajoura city. Bread in Libya is highly consumed among all socioeconomic groups; it is mainly consumed in breakfast, dinner and school meals. Potassium bromate is the most popular additive used in bakery industry worldwide. Bakeries in the US used Potassium bromate as bread improver since 1914 to increase bread volume and texture and improve bread production. The main aim of this study is to assess the safety of bread by the measurement of residual potassium bromate using a rapid and reliable method and to investigate the level of compliance to the ban fourteen years later. This method is based on the reaction between bromate and iodide in acidic medium to produce iodine (I2). The absorbance of I2 was measured spectrophotometrically at 488nm. The calibration curve was linear (R2=0.9996) over the range 1.0 – 5.0mg/L of potassium bromate. Despite the ban of potassium bromate in Libya since 2005 due to its classification as a potential carcinogen it is still detected in local bread loaves. All samples showed high levels of potassium bromate to be 300 to 1333 more than the permissible level set by the American Food and Drug Administration (FDA) which is highly toxic for consumers and could threaten their health over prolonged regular consumption. A continuous pursuance and implementation of the ban on use of potassium bromate in baking industry in Libya is recommended. arabic 11 English 67
RAGIAB ALI MOKHTAR ISSA(1-2020)
Publisher's website

faculty of Education Tripoli in photos

faculty of Education Tripoli Albums