Scientific topic |
Number of Hours |
What it is, defines nutrition and its importance |
2 |
Components of live food (food pyramid ) |
2 |
Carbohydrates |
2 |
Proteins |
2 |
fats |
2 |
Mineral salts |
2 |
Vitamins |
2 |
Water |
2 |
Factors that control nutritional needs |
2 |
Fiber |
|
Digestion |
2 |
Suck |
2 |
Nutritional representation |
2 |
Food Outcomes |
2 |
Methods of assessments
Type of evaluation |
Marks |
1st Midterm Written exam |
15 marks |
2nd midterm written test exam |
15 marks |
Continuous assessment (attendance and participations) |
10 marks |
Final Exam |
60 Marks |
Total |
100 Marks |
References
عائشة عبد المولى السيد (2013) الأسس العلمية لتغذية الرياضيين والغير رياضيين، دار الفكر العربي
محمد أحمد خليل (2012) التمثيل الغذائي ونظم الطاقة، منشأة المعارف
ماهر حسن محمود (2011) النظم الغذائية والتدريب البدني، المكتبة المصرية
محمد حماحمي (2008) التغذية والصحة للحياة والرياضة، مركز الكتاب