Scientific topics |
Hours |
Basics and elements of proper nutrition |
|
Power Systems |
|
Conditions to be met in the athlete's food |
|
Athlete Nutrition |
|
Nutrition of athletes in the sports season (preparation stage) |
|
Athlete nutrition in the championship stage (matches) |
|
Calories in Athletes' Food |
|
Food Ingredients in Athlete's Diets |
|
Muscle fatigue, recovery, and food |
|
Methods of assessments
Type of evaluation |
Marks |
1st Midterm Written exam |
15 marks |
2nd midterm written test exam |
15 marks |
Continuous assessment (attendance and participations) |
10 marks |
Final Exam |
60 Marks |
Total |
100 Marks |
References
عائشة عبد المولى السيد (2013) الأسس العلمية لتغذية الرياضيين والغير رياضيين، دار الفكر العربي
محمد أحمد خليل (2012) التمثيل الغذائي ونظم الطاقة، منشأة المعارف
ماهر حسن محمود (2011) النظم الغذائية والتدريب البدني، المكتبة المصرية
محمد حماحمي (2008) التغذية والصحة للحياة والرياضة، مركز الكتاب